Törpe kenguruk

A szurikáta családunk mellett törpe kenguruk (Benett-kenguruk) életét is követhetik minden nap a gyerkőcök.

A törpe kenguruk élőhelye Ausztrália ritkás eukaliptuszerdőiben van. Testének hosszúsága elérheti a 76-92 centimétert is. Alapvető tápláléka a fűfélék és páfrányok.

Nappal aktív és 2-10 egyedből álló csoportokban élnek. Veszély esetén a nőstény sziszegő és morgó hangokkal figyelmezteti fajtársait. Ha nagy a forróság, karját nyalogatva hűti magát.