Szabadidős programok - Varázslatos Bambara Hotel**** Felsőtárkány

Szabadidős programok

A Bambara Hotel egyedülálló, festői szépségű fekvése, valamint Eger közelsége számos programlehetőséget nyújt vendégeink számára. Legkedveltebb szabadidős kikapcsolódás a 4 hektáros erdőnk aljában, a főbejárattól 600 méterre található a kisvasút, ami a Bükk fennsík ismert kiránduló helyeire viszi a vendégeket illetve a 700 méterre elérhető az erdei forrásból táplálkozó két tavacska, amely kedvelt kirándulóhely.

Segway


Élménydús, aktív kikapcsolódás

Rugalmas túra útvonalak a Felsőtárkányi tó és a környező erdős területeken a túravezetővel egyeztetve.

Előre egyeztetett időpontban vehető igénybe, maximum 10 fő részére.

Árak:

Egy órás túra: 11.900 Ft/ fő

Másfél órás off-road túra: 15.900 Ft/ fő

Az árak a Segwayre vonatkoznak, így gyermekkedvezményt nem biztosítunk.

Gyermekek 25 kg felett vehetnek részt. Maximális testsúly 120 kg.

A Vendégeinknek a túra kezdete előtt 10 perccel kell érkezniük a recepciónkra, ott várja őket az oktató.

A bukósisak használata kötelező, réteges öltözködés, vékony sapka télen és kényelmes kesztyű javasolt.

FELSŐTÁRKÁNYI KISVASÚT

A 4 hektáros erdőnk aljában, a főbejárattól 600 méterre található a kisvasút mely a Bükk sejtelmes és romantikus erdeiben, a festői szépségű Vöröskő-völgyben kanyarog. A kisvasút végállomásától, a Stimecz-háztól indulva erdei tanösvény várja az ide látogatókat, akik mintegy másfél kilométeres gyalogtúrájuk során betekintést nyerhetnek a déli Bükk erdeinek élővilágába. A vonatok hétvégén és munkaszüneti napokon szállítják a kirándulni és pihenni vágyókat, különvonat más napokra is rendelhető.

KERÉKPÁR KÖLCSÖNZÉS

Különböző hosszúságú és nehézségű túraútvonalakat ajánlunk, melyek a környező területek kiemelkedő természeti értékeihez vezetik el a kirándulókat. A túrákhoz a térképet és igény esetén a kísérőszemélyt biztosítunk. Kölcsönzőnkben férfi, női és gyermek hegyi kerékpárokkal állunk rendelkezésre, különböző méretekben

FELSŐTÁRKÁNYI TÓ

A Szikla-forrás Felsőtárkány északi végénél, a kő-közi szurdok bejáratát keretező mészkősziklafal tövében bukkan a felszínre. A szálloda parkjából a 700 m ösvényen túl egy forrásból táplált kis tóhoz érünk csodálatos pihenő parkkal körbe véve. A kristálytiszta vizű tó környéke szépen parkosított, partján igényesen kialakított ösvény található, közkedvelt kirándulóhely.

LOVAGLÁS

Lovaglási lehetőség a felsőtárkányi Karap tanyán és a Bükk hegységben. Erdei lovaglás a csodálatos Bükki Nemzeti Parkban, lovas oktatás magyar, angol és német nyelven. A tanyán a lovagláson kívül lehetőség van lovaskocsikázásra, lovasszánkázásra. Speciális gyermekoktatást is vállalnak 4 éves kortól.