Szabadidős programok

A Bambara Hotel egyedülálló, festői szépségű fekvése, valamint Eger közelsége számos programlehetőséget nyújt vendégeink számára. Legkedveltebb szabadidős kikapcsolódás a 4 hektáros erdőnk aljában, a főbejárattól 600 méterre található a kisvasút, ami a Bükk fennsík ismert kiránduló helyeire viszi a vendégeket illetve a 700 méterre elérhető az erdei forrásból táplálkozó két tavacska, amely kedvelt kirándulóhely.

Segway túrák

Élménydús, aktív kikapcsolódás az egész család számára.

Túráink:

1. Bizsu túra:

Mini Segway túránk célja, hogy a legkisebbek is megtanuljanak Segwayezni, majd ezt alkalmazva egy felejthetetlen negyedórás kalandban legyen részük. A túra igény szerint meghosszabbítható, kombinálható bármely programmal.

Túra időtartama: 30 perc. Ár: 4.900 Ft

2. Forrás expedíció:

Negyedórás gyakorlást követően egy igazán élvezetes 45 perces túrára visszük el Önöket. A szálloda parkjától 700 méteres ösvényen túl egy forrásból táplált kis tóhoz érünk, mely egy csodálatos pihenő parkkal van körbe véve.

Túra időtartama: 1 óra. Ár: 8.900 Ft

3. A Bükk fogságában:

Az igazán bátraknak, akinek nem elég a Forrás expedíció és adrenalinra vágynak, azoknak a túrát folytatjuk. Hogy mivel? Száguldással, 20-25 km/ h sebességgel.

Túra időtartama: 1,5 óra. Ár:12.900 Ft

A legkisebbek sem maradnak ki ebből a felejthetetlen élményből, hiszen a szülők Segwayek után kötött szekérkékben maguk után húzhatják a 25 kg alatti gyermekeket. Szekér: 5.000 Ft/ szekér/ óra.

Előfoglalás esetén 10 % kedvezményt biztosítunk! Az árak a Segwayre vonatkoznak, így gyermekkedvezményt nem biztosítunk.

A vendégeinknek a túra kezdete előtt 10 perccel kell érkezniük a recepciónkra, ott várja őket az oktató. A Segwayeket gyerekek is igénybe vehetik 100 cm és 25 kg fölött. A bukósisak használata kötelező, réteges öltözködés, vékony sapka télen és kényelmes kesztyű javasolt.

FELSŐTÁRKÁNYI KISVASÚT

A 4 hektáros erdőnk aljában, a főbejárattól 600 méterre található a kisvasút mely a Bükk sejtelmes és romantikus erdeiben, a festői szépségű Vöröskő-völgyben kanyarog. A kisvasút végállomásától, a Stimecz-háztól indulva erdei tanösvény várja az ide látogatókat, akik mintegy másfél kilométeres gyalogtúrájuk során betekintést nyerhetnek a déli Bükk erdeinek élővilágába. A vonatok hétvégén és munkaszüneti napokon szállítják a kirándulni és pihenni vágyókat, különvonat más napokra is rendelhető.

KERÉKPÁR KÖLCSÖNZÉS

Különböző hosszúságú és nehézségű túraútvonalakat ajánlunk, melyek a környező területek kiemelkedő természeti értékeihez vezetik el a kirándulókat. A túrákhoz a térképet és igény esetén a kísérőszemélyt biztosítunk. Kölcsönzőnkben férfi, női és gyermek hegyi kerékpárokkal állunk rendelkezésre, különböző méretekben

FELSŐTÁRKÁNYI TÓ

A Szikla-forrás Felsőtárkány északi végénél, a kő-közi szurdok bejáratát keretező mészkősziklafal tövében bukkan a felszínre. A szálloda parkjából a 700 m ösvényen túl egy forrásból táplált kis tóhoz érünk csodálatos pihenő parkkal körbe véve. A kristálytiszta vizű tó környéke szépen parkosított, partján igényesen kialakított ösvény található, közkedvelt kirándulóhely.

LOVAGLÁS

Lovaglási lehetőség a felsőtárkányi Karap tanyán és a Bükk hegységben. Erdei lovaglás a csodálatos Bükki Nemzeti Parkban, lovas oktatás magyar, angol és német nyelven. A tanyán a lovagláson kívül lehetőség van lovaskocsikázásra, lovasszánkázásra. Speciális gyermekoktatást is vállalnak 4 éves kortól.